>>>Οι αφίσες της εκδήλωσης εδώ

1

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Μέσα 1997: Αφίσα που τυπώθηκε σε 200 κομμάτια και κολλήθηκε στην πόλη της Ξάνθης.Αφορμή της αφίσας, η εντυπωσιακότερη ενέργεια του λατινοαμερικάνικου αντάρτικου της δεκαετίας του ’90 (τετράμηνη κατάληψη της Ιαπωνικής πρεσβείας στη Λίμα) η οποία θα λήξει με τη εν ψυχρώ δολοφονία των 14 κομμουνιστών ανταρτών της επαναστατικής ομάδας Τουπάκ Αμάρου (MRTA) από τις ειδικές δυνάμεις του Περουβιανού κράτους.

 

2

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Τέλη του 1990:Αφίσα κατά των νατοϊκών στρατηγείων. Κολλήθηκε πρωτοβουλιακά από άτομα στις πόλεις που αναφέρονται στην αφίσα.

 

3

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Μέσα της δεκαετίας του 1990: Αφίσα αλληλεγγύης στους απεργούς πείνας Σπ. Δαπέργολα και Μ. Χρυσοστόμου, οι οποίοι κατηγορούνταν για απόπειρα ληστείας σε Τράπεζα. Κολλήθηκε από την ομάδα «Αναρχικός Πυρήνας Ξάνθης». Η ομάδα Α.Π.Ξ δημιουργήθηκε από ξανθιώτες, μειονοτικούς και πλειονοτικούς, στα τέλη δεκαετίας 80 (89-90). Εντονότερη παρουσία και δράση ανέπτυξε μεταξύ 1993-1996. Το 2000 διαλύθηκε.

 

4

 

 

 

 

 

 

Δεκαετία 1980: Αφίσα κατά της στρατιωτικής θητείας. Κολλήθηκε μετά τα μέσα της δεκαετίας του ’80. Δεν φέρει υπογραφή ομάδας. Τυπώθηκε και κολλήθηκε έπειτα από ατομική πρωτοβουλία του αναρχικού Μπάμπη Δημάκη ο οποίος εξέδιδε το περιοδικό «Λέρα».

 

5

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

1993: Αφίσα αλληλεγγύης στον φυλακισμένο απεργό πείνας Γ. Πετρόπουλο. Κολλήθηκε έπειτα από ατομική πρωτοβουλία στη Ξάνθη και σε άλλες πόλεις.

6

 

 

 

 

 

 

Πιθανότατα το 1991: Αφίσα που κολλήθηκε στην Ξάνθη με αφορμή το στρατοδικείο του Ν. Μαζιώτη. Υπογράφεται από την ομάδα Αντιεξουσιαστών Ξάνθης.

7

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Αρχές δεκαετίας ’90(πιθανότατα 1993)Αφίσα αλληλεγγύης σε κρατούμενους για τρομοκρατία που κολλήθηκε στην Ξάνθη από την ομάδα «Αναρχικός Πυρήνας Ξάνθης». Αφορμή της στάθηκε το πογκρόμ που εξαπέλυσε η ελληνική αντιτρομοκρατική για να συλλάβει ένοπλες ομάδες του ’80.

8

 

 

 

 

 

 

 

 

 

1998: Αφίσα που κολλήθηκε, έπειτα από πρωτοβουλία ατόμων, στην Ξάνθη και σε άλλες πόλεις. Αναφέρεται στα γεγονότα του Πολυτεχνείου της ίδιας χρονιάς.

9

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Μέσα 2000: Η αφίσα αυτή στήθηκε και κολλήθηκε σε Ξάνθη, Κομοτηνή και Καβάλα με αφορμή την λειτουργία των κέντρων κράτησης μεταναστών στη Βέννα Ροδόπης. Την πρωτοβουλία ανέλαβαν οι ομάδες Ουτοπία (Κομοτηνή), Μαυροκόκκινο (Ξάνθη) και το Αυτόνομο Στέκι (Καβάλα) που είχαν καλή πολιτική συνεργασία.

 

10

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Οκτώβρης 1998: Προπαγανδιστική αφίσα που καλούσε σε πορεία αλληλεγγύης πριν τη δίκη του αναρχικού Κ. Μητροπέτρου.

 

11

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Αρχές 2000: Ως απάντηση στην πρώτη ανοικτή εκδήλωση φασιστών για τα Ίμια στην Αθήνα, αντιφασίστες, αναρχικοί και αριστεροί οργανώνουν αντιπορεία. Φασίστες και αστυνομία (το ίδιο μαγαζί) εξαπολύουν κοινή επίθεση με σκοπό να διακόψουν την πορεία.Στην πορεία συμμετείχαν άτομα από την ξανθιώτικη ομάδα «Μαυροκόκκινο».Η αφίσα κολλήθηκε εκτός από την Αθήνα, στην Ξάνθη και σε άλλες επαρχιακές πόλεις.

 

12

 

 

 

 

 

 

 

 

 

1999-2000: Αφίσα η οποία τυπώθηκε σε πολλά αντίτυπα και κολλήθηκε σε διάφορες πόλεις μετά από συνεργασία αναρχικών ομάδων. Αφορμή της κυκλοφορίας της αποτέλεσαν κατά πάσα πιθανότητα οι νατοϊκοί βομβαρδισμοί κατά της Σερβίας. Την πρωτοβουλία για την κυκλοφορία της στην Ξάνθη ανέλαβε η ομάδα «Αναρχικός Πυρήνας Ξάνθης»

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

 

 

 

 

 

 

 

 

1999-2000: Αφίσα που τυπώθηκε και κολλήθηκε στην Ξάνθη. Κυκλοφόρησε και σε αυτοκόλλητο. Αποτελεί, αν όχι την τελευταία, μια από τις τελευταίες αφίσες της ομάδας «Αναρχικός Πυρήνας Ξάνθης». Το ανέβασμά της στο indymedia προκάλεσε πικρόχολη κριτική.

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Αρχές του 2000: Η κυκλοφορία της αφίσας δεν ήταν απόφαση κάποιας συλλογικότητας αλλά πραγματοποιήθηκε μετά από πρωτοβουλία ατόμων. Αφορμή της στάθηκε η εισβολή του Ισραήλ στη Γάζα.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Αρχές του 2000: «Ό,τι κι αν γίνει ό, τι κι αν κάνουν», αφίσα ενάντια στη κρατική καταστολή. Τυπώθηκε και κολλήθηκε σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη και επαρχιακές πόλεις. Στη Ξάνθη την κυκλοφορία της ανέλαβε πρωτοβουλία αναρχικών.

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

 

 

 

 

 

 

 

 

1999: Αντιμιλιταριστική αφίσα από το στέκι αυτοδιαχειριζόμενη «αποθήκη» Ξάνθης. Στέκι που δημιουργήθηκε κατά την περίοδο των μαθητικών κινητοποιήσεων για το νόμο Αρσένη, 1998-1999 από μαθητές και νέους της Ξάνθης. Συμμετείχαν και άτομα από τον Αναρχικό Πυρήνα Ξάνθης. Λειτούργησε για ένα χρόνο περίπου.

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Καλοκαίρι 2003: Αφίσα που κολλήθηκε στην Ξάνθη και αναφέρεται στους συλληφθέντες της συνόδου του 2003 στη Θεσσαλονίκη. Η απόφαση για τη δημιουργία αυτής της αφίσας λήφθηκε στον Κύκνο, όχι όμως από τη συνέλευση της κατάληψης. Η υπογραφή της, «αλληλέγγυοι» δείχνει πως στην Ξάνθη το κίνημα παρέμεινε αντρική υπόθεση μέχρι πρόσφατα!

 

18

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Μεταξύ 1996-1998: Αφίσα της πρωτοβουλίας ενάντια στην κρατική καταστολή. Δεν αποφασίστηκε από κάποια ομάδα της Ξάνθης ωστόσο η αφίσα κολλήθηκε και στην πόλη καθώς ορισμένα μέλη του «Αναρχικού Πυρήνα Ξάνθης» συμμετείχαν στην Πρωτοβουλία ενάντια στην κρατική καταστολή που δραστηριοποιούνταν στη Θεσσαλονίκη.

 

19

 

 

 

 

 

 

 

 

 

2004: «Ούτε θεατής ούτε εθελοντής», αφίσα της πρωτοβουλίας αναρχικών ενάντια στην ολυμπιάδα. Τυπώθηκε στην Αθήνα αλλά κολλήθηκε και στην Ξάνθη από μέλη της ομάδας «Μαυροκόκκινο».

 

20

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Από την Πρωτοβουλία ενάντια στην κρατική καταστολή. Όποιος/α ξέρει κάτι γι αυτήν ας μας ενημερώσει

 

21

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Γενάρης 1999: Αφίσα που κολλήθηκε και στην Ξάνθη. Αναφέρεται στην αναβολή της δίκης του αστυνομικού Β.Αθανασόπουλου για τον άγριο ξυλοδαρμό της συνδικαλίστριας Μ. Κορωναίου κατά τη διάρκεια διαδήλωσης στις 14.04.1995. Η αναγνώριση έγινε από φωτογραφίες που δημοσιεύτηκαν στον Τύπο ενώ αργότερα αποδείχτηκε ότι ήταν γνωστός στην Καλαμάτα με το ψευδώνυμο «Χάρος» και ότι είχε πρωτοστατήσει στην ίδρυση ακροδεξιάς οργάνωσης. Οι αναβολές της εκδίκασης της υπόθεσης προκάλεσαν έντονες αντιδράσεις.

 

22

 

 

 

 

 

 

 

 

 

2003: Κολλήθηκε στην Ξάνθη από την ομάδα «Μαυροκόκκινο», ομάδα που αποτελούνταν κυρίως από Ξανθιώτες. Βρισκόμαστε ακόμη στην εποχή της αθωότητας, το κινητό επικοινωνίας είναι του στεκιού.

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

 

 

 

 

 

 

 

 

2003: εφημερίδα τοίχου που κυκλοφόρησε στην Ξάνθη από την ομάδα «Μαυροκόκκινο»

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

2004: αφίσα ενάντια στους ολυμπιακούς αγώνες. Κυκλοφόρησε στην Ξάνθη από την ομάδα «Μαυροκόκκινο»

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

 

 

 

 

 

 

 

 

2004: Αφίσα–κάλεσμα σε αντιολυμπιακές συγκεντρώσεις σε διάφορες πόλεις μετά από συνεργασία ομάδων. Από την Ξάνθη συμμετείχε την ομάδα «Μαυροκόκκινο».

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Αντιφασιστική αφίσα από το «Μαυροκόκκινο».

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Άνοιξη 2002: Αφίσα για τις φοιτητικές εκλογές. Η πρωτοβουλία ανήκει στα ίδια άτομα που συμμετείχαν στη Συνέλευση Αναρχικών/Αντιεξουσιαστών Ξάνθης (ΣΑΑΞ).

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Άνοιξη 2002: Αφίσα για τις φοιτητικές εκλογές. Η πρωτοβουλία ανήκει στα ίδια άτομα που συμμετείχαν στη Συνέλευση Αναρχικών/Αντιεξουσιαστών Ξάνθης (ΣΑΑΞ).

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

 

 

 

 

 

 

 

 

2003: Αφίσα ενάντια στον πόλεμο του Ιράκ. Αποφασίστηκε στον «Κύκνο» από τα μέλη της Συνέλευσης αναρχικών-αντιεξουσιαστών Ξάνθης (ΣΑΑΞ) και άλλους αναρχικούς που δραστηριοποιούνταν στο χώρο.

30

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Γενάρης 2013: Αφίσα-Κάλεσμα σε πορεία αλληλεγγύης προς τις καταλήψεις και τους αυτοοργανωμένους χώρους. Αφορμή για αυτήν την πορεία στάθηκε η προσπάθεια εκκένωσης καταλήψεων και αυτοδιαχειριζόμενων χώρων καθώς και η εμπρηστική επίθεση που δέχτηκε το «Xanadu» το Δεκέμβρη του 2012.Η αφίσα υπογράφεται από το «Αυτόνομο Στέκι Ξάνθης». Οι προσπάθειες για κοινή αφίσα των τριών στεκιών της Ξάνθης (Xanadu, Αυτόνομο Στέκι και Πρωτοβουλία Αντίστασης) δεν καρποφόρησαν.

31

 

 

 

 

 

 

 

 

 

2012: Η αφίσα τυπώθηκε σε 300 αντίτυπα και κολλήθηκε με αφορμή την παρέλαση της 25ης Μαρτίου από το «Αυτόνομο Στέκι Ξάνθης».

32

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Μάης-Ιούνης 2012: Δίγλωσση αφίσα που τυπώθηκε και κολλήθηκε σε 600 αντίτυπα στην Ξάνθη πριν τις βουλευτικές εκλογές από το «Αυτόνομο Στέκι Ξάνθης»

33

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Πάσχα του 2010: Το «Αυτόνομο Στέκι Ξάνθης» εύχεται στους Ξανθιώτες καλές γιορτές.

34

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Έτος 2009: Αφίσα που προπαγανδίζει τη συνειδητή αποχή από τις εκλογές. Οι μνήμες από το Δεκέμβρη του ’08 είναι φρέσκιες. Τυπώθηκε από το «Αυτόνομο Στέκι Ξάνθης» σε 300 αντίτυπα.

35

 

 

 

 

 

 

10-10-2013: Αφίσα – κάλεσμα σε πορεία αλληλεγγύης στις καταλήψεις και τους αυτοοργανωμένους χώρους στην Ξάνθη. Υπογράφεται από αλληλέγγυους/ες.

36

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Χριστούγεννα 2009: Αφίσα που κολλήθηκε στην Ξάνθη σε 300 αντίτυπα από το «Αυτόνομο Στέκι Ξάνθης»

37

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Φλεβάρης 2012: Αφίσα που τυπώθηκε και κολλήθηκε στην Ξάνθη από το «Αυτόνομο Στέκι Ξάνθης». Αναφέρεται στις απολύσεις, την βίαιη υποτίμηση και καταπάτηση των εργασιακών κεκτημένων και στην απάντηση των εργαζομένων με σκληρές απεργίες σε όλη τη ελλάδα.

38

 

 

 

 

 

 

 

 

 

1990: Αντιμιλιταριστική αφίσα που κυκλοφόρησε πανελλαδικά και κολλήθηκε και σε Ξάνθη και Καβάλα. Υπογράφεται από την Επιτροπή για τους Αντιρρησίες Συνείδησης.

39

 

 

 

 

 

 

 

 

 

1980: Αφίσα που κυκλοφόρησε πανελλαδικά και κολλήθηκε και σε Ξάνθη και Καβάλα. Το περιεχόμενο παραπέμπει στη συνθηματολογία του Γαλλικού Μάη. Αναφέρεται στην κατάργηση του νόμου 815 του 1979 (1ος νόμος πλαίσιο που έγινε προσπάθεια να εφαρμοστεί. Υπογράφεται από την Προοδευτική Πανσπουδαστική Συνδικαλιστική Παράταξη (φοιτητική παράταξη του ΚΚΕ μ-λ) που υπήρχε προδικτατορικά και διαλύθηκε το 1982.

40

 

 

 

 

 

 

 

 

 

1983 ή 1984: Αντιμιλιταριστική αφίσα που κυκλοφόρησε από την επιτροπή για το στρατό και την επιτροπή για τα δικαιώματα των φαντάρων πανελλαδικά αλλά και σε Ξάνθη και Καβάλα. Καλεί σε συμμετοχή στην 6η πανευρωπαϊκή συνδιάσκεψη οργανώσεων στρατιωτών (ECCO) που έγινε στην Αθήνα.

41

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ιούνης 2004: Αφίσα – κάλεσμα σε εκδήλωση/συζήτηση για τις ευρωεκλογές. Συνδιοργανώθηκε από το ΚΚΕ μ-λ και την ΑΚ Ξάνθης

42

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Αφίσα αλληλεγγύης προς τον Παλαιστινιακό λαό που καλεί σε συγκέντρωση και πορεία στην κεντρική πλατεία της Ξάνθης. Υπογράφεται από διάφορες τοπικές πολιτικές συλλογικότητες, σωματεία και συλλόγους.

43

 

 

 

 

 

 

 

 

 

2004: Αφίσα που καλεί σε αντιπολεμική διαδήλωση στην κεντρική πλατεία της Ξάνθης. Υπογράφεται από πλήθος συλλογικοτήτων.

44

 

 

 

 

 

 

 

 

 

2003: Αφίσα-κάλεσμα σε εκδήλωση αλληλεγγύης στον ιρακινό λαό. Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στην Ξάνθη με τη συνεργασία της ομάδας «Αντιπολεμική Αντιιμπεριαλιστική Κίνηση Ξάνθης» και την Ενωτική Πρωτοβουλία Ανεξάρτητων-Αριστερών (Λεγεωνάριοι-Κουρσάροι). Η Α.Α.Κ.Ξ ιδρύθηκε το 1999 μετά την επέμβαση στη Γιουγκοσλαβία, κυρίως ως μέτωπο παρέμβασης του ΚΚΕ μ-λ. Επανεμφανίζεται με έντονη παρουσία κατά τη διάρκεια του πολέμου στο Ιράκ. Λειτουργεί μέχρι και το 2005-200.

45

 

 

 

 

 

 

 

 

 

2002: Αφίσα για το τριήμερο αντιρατσιστικό φεστιβάλ που πραγματοποιήθηκε στην Ξάνθη από την «Πρωτοβουλία Αλληλεγγύης Ξάνθης». Η πρωτοβουλία δημιουργήθηκε το καλοκαίρι της ίδιας χρονιάς και δραστηριοποιήθηκε τα επόμενα 2 χρόνια. Σε αυτήν συμμετείχαν άτομα του ευρύτερου αριστερού και αναρχικού χώρου.

 

46-I46-II

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

2010: Αφίσες που καλούν σε διήμερο για τους ανοιχτούς κοινωνικούς χώρους. Διοργανώθηκε από την Αντιεξουσιαστική Κίνηση Ξάνθης, το Αυτόνομο Στέκι και το Xanadu. Σε αυτό συμμετείχαν ομάδες από την Κομοτηνή, την Καβάλα, τις Σέρρες, τη Θεσσαλονίκη και τα Γιάννενα.

47

 

 

 

 

 

 

 

 

 

2006: Αφίσα-κάλεσμα σε αντιπολεμικό διήμερο στην Ξάνθη. Διοργανώθηκε από ΑΚ Ξάνθης, ΑΑΚΞ (Αντιπολεμική Αντιιμπεριαλιστική Κίνηση Ξάνθης) και το Κοινωνικό Φόρουμ Ξάνθης.

48

 

 

 

 

 

 

 

 

 

2009: Αφίσα αλληλεγγύης για τους 6 διωκόμενους φοιτητές από την Αυτόνομη Πρωτοβουλία Φοιτητών. Η ΑΠΦ δημιουργήθηκε το Σεπτέμβρη του 2006 και διαλύεται το Δεκέμβρη του 2008 (autonomh.blogspot.gr). Ο φοιτητικός σύλλογος της πολυτεχνικής αντιδρά έντονα το 2005 στην ιδιωτικοποίηση της φοιτητικής λέσχης. Ο τότε πρύτανης Καραμπίνης απαντά με μήνυση σε φοιτητή για συκοφαντική δυσφήμιση προκαλώντας την έντονη αντίδραση των φοιτητών οι οποίοι έχτισαν συμβολικά την είσοδο του γραφείου του. Ακολούθησε αυτεπάγγελτη δίωξη σε 6 φοιτητές.

49

 

 

 

 

 

 

 

 

 

2007: Αφίσα από την Αντιεξουσιαστική Κίνηση Ξάνθης ενάντια στην κρατική καταστολή. Κολλήθηκε σε Ξάνθη, Θεσσαλονίκη πιθανότατα και στην Αθήνα.

50

 

 

 

 

 

 

 

 

 

2005: Αφίσα που τυπώθηκε με πρωτοβουλία της ΑΚ Ξάνθης κολλήθηκε στο πλαίσιο τρίμηνης καμπάνιας με θεματική τα εργασιακά. Κολλήθηκε στην Ξάνθη, την Κομοτηνή αλλά και σε άλλες πόλεις.

51

 

 

 

 

 

 

 

 

 

2011: Αφίσα για τους 6 διωκόμενους φοιτητές. Υπογράφεται από την Αυτόνομη Πρωτοβουλία Φοιτητών. Η συγκεκριμένη αφίσα κολλήθηκε σε Ξάνθη και πιθανότατα στην Κομοτηνή.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Νοέμβρης 2002 :Αφίσα-κάλεσμα σε διήμερο αλληλεγγύης στο Αυτόνομο Στέκι «Κύκνος». Ο «Κύκνος» καταλήφθηκε το 2002 και λειτούργησε μέχρι το 2005-2006. Η ιδρυτική συνέλευση αποτελούνταν από μέλη της ΣΑΑΞ (Συνέλευση αναρχικών αντιεξουσιαστών Ξάνθης) και ανένταχτους αριστερούς, κυρίως φοιτητές.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

 

 

 

 

 

 

 

 

2004: Αφίσα-κάλεσμα για την επαναλειτουργία της κατάληψης «Κύκνος»

54

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Νοέμβρης 2009: Αφίσα-κάλεσμα του ανοιχτού κοινωνικού χώρου XANADU σε εκδήλωση για το μεταναστευτικό.

Print

 

 

 

 

 

 

 

 

 

2009: Αφίσα που κυκλοφόρησε από άτομα που στη συνέχεια δημιούργησαν τον ανοιχτό κοινωνικό χώρο Xanadu και κολλήθηκε στην Ξάνθη. Τυπώθηκε με αφορμή την κρατική δολοφονία της Κατερίνας Γκουλιώνη που βρέθηκε νεκρή στο τέλος της μεταγωγής της με πλοίο από τον Πειραιά στις φυλακές Νεάπολης Λασιθίου.

Print

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Σεπτέμβρης 2012: Αφίσα από την αντιφασιστική συνέλευση Antifa X. Τυπώθηκε και κολλήθηκε στην Ξάνθη με αφορμή τη λειτουργία των τοπικών στρατοπέδων συγκέντρωσης μεταναστών και συνοδεύτηκε από προκήρυξη. Αφίσα που «κατέβηκε» άμεσα από τους τοίχους της Ξάνθης για να επανακολληθεί με την ίδια ταχύτητα.

57

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Μάιος 2012: Η αντιφασιστική συνέλευση Antifa Χ δημιουργήθηκε το Σεπτέμβρη του 2011. Η συγκεκριμένη αφίσα τυπώθηκε και κολλήθηκε στην Ξάνθη σε 300 αντίτυπα.

58

 

 

 

 

 

 

 

1945-1946: Γυναίκες, διανοούμενοι, εργάτες, αγρότες στον αγώνα.

Αφίσα από την περίοδο της Εαμοκρατίας. Βρέθηκε στα ΓΑΚ Κομοτηνής. Τυπώθηκε σε μέγεθος μικρότερο του Α3 και κολλήθηκε πιθανότατα και σε άλλες πόλεις. Η διάσωσή της οφείλεται στους κρατικούς μηχανισμούς καταστολής της εποχής, οι οποίοι έπειτα από κεντρική εντολή συγκέντρωναν μπροσούρες, αφίσες, τρικάκια των οργανώσεων που θεωρούνταν ύποπτες και ελεγχόμενες από το ΚΚΕ. Διατηρήθηκε στο τοπικό αρχείο της αστυνομίας και δεν πετάχτηκε στα σκουπίδια διότι το πίσω μέρος της χρησιμοποιήθηκε για «υπηρεσιακούς λόγους», ως αναλώσιμη γραφική ύλη. Έτσι έφτασε στα χέρια μας.

 

59

 

 

 

 

 

 

 

 

 

2011-2012: Αφίσα για την κρίση στην εκπαίδευση από την ομάδα «Out of order, συνέλευση για την όξυνση του ταξικού ανταγωνισμού». Τυπώθηκε σε 300 αντίτυπα και κολλήθηκε στην Ξάνθη.

60

 

 

 

 

 

 

 

 

 

2011-2012: Αφίσα για την τριτοβάθμια εκπαίδευση από την ομάδα «Out of order, συνέλευση για την όξυνση του ταξικού ανταγωνισμού». Τυπώθηκε σε 300 αντίτυπα και κολλήθηκε στην Ξάνθη.

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: